Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010 ,02:22

"Καποδίστριας 2": Νέα διοικητική απορρύθμιση!

Λες και δε μας αρκούσε το μπάχαλο που ήδη βιώνουμε στη χώρα μας, λες και δε μας έφταναν οι Ευρωπαίοι ελεγκτές που κοντεύουν να μπουν ακόμη και στην κρεβατοκάμαρά μας για να μας μετρήσουν τα εσώρουχα, λες και δε μας έφτανε που θα σφίξουμε το ζωνάρι μέχρι ασιτίας από τη φορομπηχτική πολιτική της “φιλολαϊκής” μας κυβέρνησης, τώρα ο Υπουργός Οικονομικών πρέπει άρον-άρον να εξασφαλίσει επιπλέον το λιγότερο άλλα 4 δισεκατομμύρια ευρώ για να φιλοτεχνήσει ο κ. Ραγκούσης το φιλόδοξο “Καποδίστρια 2”!

Μου θυμίζει την παροιμία, «Η αλεπού δεν χώραγε στην τρύπα της κολοκύθια μάζευε», και την άλλη που λέει «Τ’ ακούσαν οι γυμνόκωλοι». Βλέπετε η παράνοια είναι σαν τα καρκινικά κύτταρα που πολλαπλασιάζονται με τρελούς ρυθμούς, μη υπακούοντας στα κελεύσματα του κεντρικού νευρικού συστήματος. Έτσι, εν μέσω ασφυκτικού στριμώγματος από τις Βρυξέλλες, γενικευμένου μπάχαλου, φτώχειας, κραυγών, κλαυθμών και αλαλαγμών, άμεσης ιθαγενοποίησης μεταναστών, κλπ., οι ταλαίπωροι πολίτες θα κληθούν οσονούπω σε μια ακόμη δήθεν “δημόσια διαβούλευση” για να σχολιάσουν τη νέα “αρχιτεκτονική” (μήπως υπήρχε και παλιά;) στο κράτος και στην αυτοδιοίκηση – “Καποδίστριας 2”!

Σύμφωνα με αυτά που διάβασα εδώ, «η αρμόδια επιστημονική επιτροπή που συνέστησε ο υπουργός Eσωτερικών, κ. Γ. Pαγκούσης, έχει σχεδόν ολοκληρώσει το έργο της και έχει παραδώσει το πόρισμά της στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου.» Κατά το ίδιο δημοσίευμα, η πρόταση της αρμόδιας επιτροπής, που στηρίζεται στη μελέτη του Iνστιτούτου Tοπικής Aυτοδιοίκησης, είναι η δημιουργία 380-400 δήμων.

Βρε τι μου θυμίζουν αυτά; Τι μου θυμίζουν; Με λίγο ψάξιμο στο σωτήριο Διαδίκτυο, νάσου και πέφτω επάνω σε ξόρκια του Χάρη Καστανίδη (05/08/2008) εναντίον της προηγούμενης κυβέρνησης! Ανακαλύπτω, λοιπόν, διότι άνθρωπος είμαι κι εγώ δεν τα θυμάμαι όλα, ότι ο Καραμανλής ο Μικρός είχε συλλάβει το μεγαλόπνοο σχέδιο του νέου διοικητικού ντεκονστρουκτιβισμού από το 2007, αφού φυσικά είχε λύσει όλα τα προβλήματα της χώρας χάρη στην ιερή μεσολάβηση του οσίου Εφραίμ, “πνευματικού” του αμελέτητου Ρουσόπουλου.

Διάβασα επίσης ετεροχρονισμένα εδώ ότι ο Καραμανλής με τον Παυλόπουλο (μεγάααλα πολιτικά αναστήματα και οι δύο!) μιλούσαν τότε για το “Νέο Καποδίστρια” (βρε τι τραβάει ο μακαρίτης, λες και δεν του έφτανε που δολοφονήθηκε μια φορά). Η συζήτηση κράτησε πολύ, και κάθε τόσο, ελλείψει άλλων προβλημάτων στη χώρα, ξαναρχόταν στην επικαιρότητα, μέχρι που κάποια στιγμή ο τότε πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, για θέματα Eσωτερικών, κ. Χάρης Καστανίδης, βγήκε και τα έψαλε στη ΝΔ έξω από τα δόντια. Διαβάστε, αν θέλετε, ολόκληρη τη συνέντευξή του εδώ.

Εγώ θα παραθέσω μόνο τις επίμαχες προτάσεις του για να του υποβάλλω τις σχετικές ερωτήσεις που με βασανίζουν.

Χ. Καστανίδης: «Ο κ. Καραμανλής με τον κ. Παυλόπουλο, (…) συζητούν τώρα μία διοικητική μεταρρύθμιση που θυμίζει ανέκδοτο. Διότι το μόνο για το οποίο ενδιαφέρονται είναι οι εκλογικοί συσχετισμοί και τα εκλογικά παιχνίδια σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, μέσω της αλλαγής των γεωγραφικών ορίων των Δήμων αλλά και των Περιφερειών.»

ΑΝΕΚΔΟΤΟ, ε; Εσάς δε σας ενδιαφέρουν τα εκλογικά παιχνίδια, κύριε Καστανίδη; Και γιατί τόση πρεμούρα εν μέσω κρίσης και λαϊκής παράκρουσης να προωθήσετε τον "Καποδίστρια 2" και τις μαζικές ιθαγενοποιήσεις ώστε να προλάβετε τις προσεχείς εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση; Σύμπτωση είναι;

Χ. Καστανίδης: «Ο κ. Καραμανλής και ο κ. Παυλόπουλος δεν ενδιαφέρονται για μία ουσιώδη διοικητική μεταρρύθμιση. Για το ΠΑΣΟΚ, το οποίο πολύ νωρίς τοποθετήθηκε, αποφασιστική και πραγματική διοικητική μεταρρύθμιση μπορεί να προκύψει μόνο κάτω από δύο θεμελιώδεις προϋποθέσεις:
Η πρώτη προϋπόθεση είναι να αλλάξουμε βαθιά, να μετασχηματίσουμε ριζικά το κεντρικό κράτος, και όχι απλώς να αγγίξουμε τα γεωγραφικά όρια των Δήμων και των Περιφερειών.»

Σωστό! Το προσυπογράφω. Εσείς, όμως, κύριε Καστανίδη, προλάβατε μέσα σε τρεις μήνες στην εξουσία ν’ αλλάξετε βαθιά και να μετασχηματίσετε ριζικά το διεφθαρμένο κεντρικό κράτος-μπάχαλο; Αν μου πείτε “ΝΑΙ” αυτό θα είναι το μεγαλύτερο ΑΝΕΚΔΟΤΟ όλων των εποχών. Άρα πού πάτε ξυπόλυτοι στ’ αγκάθια; Ποιος άραγε σας κυνηγάει για να προχωρήσετε άμεσα σ’ ένα τόσο μεγάλο εγχείρημα για το οποίο οι Έλληνες είναι ανέτοιμοι, τόσο οργανωτικά όσο και εγκεφαλικά; Σας περισσεύουν κάποια δις και θέλετε να τα παίξετε; Δε μπορείτε έστω να περιμένετε ένα χρόνο για να συνέλθετε κι εσείς και εμείς από το σοκ των καταιγιστικών αλλαγών που προωθείτε και μας έχετε ζαλίσει το κεφάλι; Δε μας έχετε δα πείσει ότι τα μέλη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ διαθέτουν το IQ του Αϊνστάιν!

Χ. Καστανίδης: «Η δεύτερη θεμελιώδης προϋπόθεση είναι να λυθούν τα οικονομικά, τεχνικά και διοικητικά προβλήματα που έχουν μείνει από την πρώτη μεταρρύθμιση, τον πρώτο Καποδίστρια, για να μην μεταφέρουμε στην νέα διοικητική μεταρρύθμιση τα παλαιά προβλήματα της Αυτοδιοίκησης. Η κυβέρνηση οφείλει πρώτα να εξοφλήσει όλες τις οφειλές της προς τον Β/ και Α/ βαθμό Αυτοδιοίκησης, οφείλει πρώτα να εφοδιάσει με τα κατάλληλα διοικητικά και τεχνικά μέσα τους Δήμους, πριν προχωρήσει σε οποιαδήποτε συζήτηση για πιθανή συνένωση των Δήμων στα πλαίσια ενός νέου Καποδίστρια.»

Εκπληρώθηκε, κύριε Καστανίδη, αυτή η δεύτερη προϋπόθεση μέσα σε τρεις μήνες σκανδαλώδους απραξίας από την κυβέρνησή σας; Λύσατε όλα τα οικονομικά, τεχνικά και διοικητικά προβλήματα του πρώτου Καποδίστρια για να μην τα φορτώσετε στο δεύτερο και τον κοψομεσιάσετε; Εξόφλησε η κυβέρνησή σας όλες τις οφειλές της προς τον Β ´ και Α ´ βαθμό αυτοδιοίκησης;

Χ. Καστανίδης: «Θυμίζω ότι, σύμφωνα με υπολογισμούς της ΚΕΔΚΕ, από το 2004 και ύστερα, κατ’ έτος παρακρατά η κυβέρνηση 600 εκατομμύρια ευρώ περίπου, που είναι πόροι, χρήματα της Αυτοδιοίκησης. Αυτό σημαίνει ότι αν πολλαπλασιάσετε επί τέσσερα χρόνια, ήδη η κυβέρνηση οφείλει στην Αυτοδιοίκηση από παρακρατηθέντες πόρους πάνω από 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ.»

Κι επειδή αυτά τα λέγατε το 2008, σήμερα οι οφειλές αυτές θα είναι πάνω από 3,1 δισεκατομμύρια ευρώ; Αυτά εσείς πού θα τα βρείτε για να τα δώσετε πριν προχωρήσετε στη νέα ντεκονστρουκτιβιστική αρχιτεκτονική σας; Τι απαντάτε στον πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ, Νικήτα Κακλαμάνη, που με αφορμή την επικείμενη έναρξη του (δήθεν) διαλόγου, κάλεσε την κυβέρνηση "να μην αποτολμήσει τη Διοικητική Μεταρρύθμιση αν δεν έχει εξασφαλίσει τα 4 δις που απαιτούνται"; (δείτε εδώ) Τα ίδια λέγατε κι εσείς ως αντιπολίτευση. Τι άλλαξε τώρα και όλα είναι ρόδινα;

Φοβάμαι ότι η κυβέρνησή σας με τη φόρα των ανατροπών που έχει πάρει απεργάζεται την πλήρη ανατροπή της ισορροπίας μας, το απόλυτο χάος. Μακάρι να διαψευστώ. Το εύχομαι, αλλά τα ευχολόγια τα δικά μου δε φτάνουν για να έρθουν στα συγκαλά τους οι ανεύθυνοι. Και επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά, μπας και προλάβω τις ύβρεις από πράσινους οπαδούς, ότι όλες οι “δημοκρατικές” κυβερνήσεις μας αποδείχτηκαν ανεύθυνες, γι’ αυτό φτάσαμε στη σημερινή κατάντια…

Η Αλήθεια να Λέγεται

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου